Helende handen

Lieve vriendin, 

Vandaag neem ik je mee… op reis naar binnen. Op reis naar jezelf. Ik wil je laten voelen, laten ademen en ontspannen. Mijn shiatsubehandelingen zijn mijn middel om je weer dichter bij jezelf te brengen. In een wereld die iedere dag het maximale van je vraagt. Waar het leven iedere dag voor de deur staat, met leuke dingen maar ook met moeilijke uitdagingen. Soms wil je het liefst verdwijnen of in bed blijven liggen maar je staat er, elke dag opnieuw.

Mijn handen zijn er voor jou. Ze raken je aan en geven je het gevoel dat je er mag zijn. 

Ga je mee op reis?

“Mijn warme handen leg ik zachtjes op haar buik. Ze ademt lang en intens in, dan volgt een diepe zucht. Alles wat er tot nu toe is gebeurd, verlaat met deze uitademing haar lichaam en doet er niet meer toe. Nu is nu. Nu is het begin van de rest van haar leven. Dit is haar leven. Ze heeft voor zichzelf gekozen.

Eindelijk een afspraak gemaakt. Al zo lang stond dit op haar verlanglijst. Steeds getwijfeld, uitgesteld, anderen vooraan gezet. Jarenlange gesprekken met vriendinnen die vroegen: ‘Wanneer word jij wakker? Wanneer kies je eens voor jezelf? Wanneer is goed, goed genoeg? Wanneer hou jij van jezelf?”

Ineens was het er. Het besef dat er maar één iemand op de hele wereld was die haar leven kon fixen. Dit was zij zelf. Alleen zij kon haar mooiste leven leven. Alleen zij kon zichzelf de liefde geven die zij nodig had.

En nu ligt zij hier. Midden in mijn warme, lichte kamer, op een zachte mat die haar draagt en haar alle ruimte geeft. Een ruimte waar ze mag zijn.

Langzaam draai ik met mijn handpalmen een cirkel over haar buik.

Mijn handen raken haar aan, houden haar vast, rekken armen en benen. Ik laat mijn handen hun werk doen. Mijn intuïtie voelt, na 20 jaar ervaring, haarfijn aan wat ze nodig heeft. Soms blijf ik wat langer op een plek en soms wat korter. Mijn handen raken haar buik, haar armen en benen, haar rug, haar nek en schouders, haar hoofd en haar gezicht. Zacht en stevig, beweging en rust. Yin en Yang. Alles krijgt de aandacht die het verdient.

Een uur lang mag zij ontvangen, aannemen en genieten.

De muziek draait zachtjes op de achtergrond. Haar ademhaling vertraagt, haar lichaam ontspant. Ik voel haar ledematen zwaarder worden. Ze begint te aarden en zinkt weg in de mat.

Zo zijn wij samen op reis en na een tijdje liggen mijn handen weer op haar buik. Ik hou haar nog een laatste keer vast, adem diep in en ga met mijn handen langzaam omhoog. Even blijf ik stilstaan, voel haar energieveld, haar aura. En dan is het tijd om mijn handen terug te trekken. Haar ruimte is weer voor haarzelf. Nu kan zij het alleen. Ze heeft haar lichaam, haar grenzen en mogelijkheden weer gevoeld en ontdekt hoe fijn zij het eigenlijk heeft met zichzelf. Wat een prachtig lichaam zij heeft en wat een bijzondere vrouw zij is. Er is niets belangrijker op de hele wereld dan zij zelf. Af en toe moet zij hieraan herinnerd worden.

Ik vouw mijn handen en zeg dank je wel. Dank je wel dat ik zo dichtbij mocht komen. Dank je wel dat ik je mocht aanraken. Dank je wel dat je er was.

Zorg goed voor jezelf, hou van jezelf, ik hou van jou!”

Hoe voelt het voor jou om dit te lezen? Raakt het ook een verlangen in jou? Een verlangen naar rust, liefde en geborgenheid?

Ga jij met mij op reis naar jezelf?

Stuur vandaag nog een mail naar welkom@margitceska.nl en dan plannen wij snel jouw moment puur voor jezelf!